tcbolderberg

TCBolderberg_Logo_negatief

Fair play

1. Respecteer je tegenstander

Toon respect voor je tegenstander, ongeacht het niveau van het spel of de uitkomst van de wedstrijd.

2. Respecteer de official en de regels

 Accepteer de beslissingen van de official (scheidsrechter, interclubleider, wedstreidleider) en respecteer de regels van het spel, of het nu tennis of padel is.

3. Sportiviteit

Handel altijd in overeenstemming met de principes van fair play. Vermijd onsportief gedrag zoals schelden, vloeken, beledigen of het maken van denigrerende opmerkingen.

4. Veiligheid

Zorg voor de veiligheid van alle spelers op de baan, inclusief jezelf, je partner en je tegenstanders. Let vooral op bij het spelen van smash shots in de buurt van je tegenstanders.

5. Netheid

Houd de tennis- of padelbaan en de omgeving schoon en opgeruimd. Ruim gebruikte ballen en afval op en respecteer de faciliteiten.

6. Verantwoordelijkheid

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag. Wees eerlijk, respectvol en sportief, zowel tijdens trainingen als wedstrijden.

7. Teamgeest

Toon sportiviteit door je tegenstander aan te moedigen en respect te tonen voor hun prestaties, ongeacht de uitkomst van de wedstrijd.

8. Eerlijkheid

Speel volgens de geest van het spel. Win met waardigheid en verlies met gratie.

9. Geen onsportief gedrag

Geen onsportief gedrag, zoals schreeuwen, vloeken, racket gooien of andere onsportieve acties.

10. Dopingvrij

Houd je aan de anti-dopingregels en gebruik geen verboden middelen.

Het naleven van deze fair play principes draagt bij aan een positieve en respectvolle tennis- en padelomgeving voor alle spelers.